top of page

Чудният свят на книгата- среща с автора Никола Райков

Днес, 07.06.2021г., бе особено щастлив за учениците и децата на ОУ„Васил Левски“, защото посрещнаха скъпи гости: писателят Никола Райков и г-н Тодор Иванов - експерт„ Култура и туризъм“ към общ. Чирпан


Децата останаха удивени от чудния свят на невероятните и запленяващи книги с богати илюстрации. Никола Райков по майчина линия е потомък на дядо Иван Матков от с. Гита, а по бащина е родственик на известния род Крачолови от гр. Чирпан. Писателят твори своите истории, с невероятно въображение и вдъхновение.


Никола Райков е автор на книги- игри от ново поколение. Настолни игри: „Приказка от два свята“, „Таласъмски истории“ и „Добросъците- Невидим свят“ са интересни не само за деца, но и за техните родители. Те възпитават в толерантност и екипност, игри в които се печели само като отбор. Така неусетно и интересно премина времето с г-н Никола Райков. Писателят остави като подарък на възхитените от неговото творчество деца, богато илюстрираните книжки от приключенията на малкото Таласъмче. Децата го изпратиха с молба отново да ни посети и да ни представи следващите си творби, като му пожелаха нови творчески успехи.



22 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page